Skip to content Skip to footer

METALKO ALU FALZ

Podjetje METALKO vam nudi svojo skupino vrhunsko usposobljenih kleparjev-krovcev za montažo strešne kritine METALKO ALU FALZ (dvojno stoječi zgib) iz legiranega barvnega aluminija, ki se vse pogosteje uporablja pri sodobnih arhitekturnih slogih.
Primerna pa je za vse arhitekturne sloge še posebej za zahtevnejše strehe z minimalnimi nakloni že od 3 stopinje naprej. Načrtovalcu omogoča številne kreativne možnosti oblikovanja streh .
METALKO FALZ izdelujemo in polagamo tudi iz BAKRENE ter RHEINZINC pločevine.
Pri izdelavi in montaži razpolagamo z najsodobnejšimi stroji za ravno in okroglo profiliranje ter kompletno profesionalno opremo za izvedbo streh.
Podjetje vam nudi 30 letno garancijo!

Prednosti kritine:

Legura, trdnost in premaz tega barvnega aluminija v obliki trakov so prilagojeni posebej za uporabo v kleparstvu. Načrtovalcu ponuja raznolike in ustvarjalne možnosti uporabe na območju strehe in fasade. Priporočilo: Strešni naklon podkonstrukcije naj bo po možnosti > 7° (13 %). Najmanjši strešni naklon od 3°(skladno z navedbami/omejitvami standarda ÖNORM B 3521-1) Priporočilo > 7° (oglejte si načrtovalske smernice) Je popolna izbira za različne tehnike zgibanja in ga je mogoče individualno kombinirati z materiali, kot je les, steklo ali jeklo. Z njegovo pomočjo je mogoče izdelati dvoslojne prezračevane in enoslojne neprezračevane strešne in strenske konstrukcije, ki so neprepustne za dež, prav tako pa tudi kompleksne fasadne zasnove. ALU FALZ je na voljo v številnih barvah in s številnimi površinami: od osnovnih do kovinskih barv in odtenkov bakra, cinka ali titana.

Tehnični podatki

Dolžina modulov: po naročilu

Širina plošče: 500 mm

Širina pokivanja: 420 mm

Minimalen naklon: 3 °

Barve strešne kritine

Kritino Metalko ALU FALZ iz aluminijaste legirane pločevine lahko dobite v enakih barvnih različicah kot kritino Metalko ALU LUX. Na voljo so Vam naslednje standardne barve: čokoladno-rjava, opečna, višnjeva, antracid in zelena.

Atracit

RAL 7016

Rjava

RAL 8017

Rdeča

RAL 3009

Zelena

RAL 6005

Rdeča

RAL 8004

Opomba * – lahko pride barvnih odstopanj. Original barvni vzorec si lahko pogledate v naši prodajno-proizvodni enoti v Štorah.

FASADA ALU FALZ:

Fasada daje stavbi dokončno podobo. Izraža njeno privlačnost, pomembnost, zanimivost ter smisel za umetnost in kreativnost arhitekta.
Zavedati se moramo, da je fasadna obloga eden najobčutljivejših delov zgradbe. Vsaka napaka ali nestrokovnost se lahko zelo maščuje. Zato je še kako pomemben pravilen pristop k načrtovanju fasade:

  • definiranje fasadnega sistema(načrt) ter statični izračun
  • izbira fasadne obloge
  • Izbira izvedbe podkonstrukcije

    Način pritrjevanja fasadne obloge

    Fasadni sistem Metalko Alu falz je vsekakor estetska in trajna rešitev, ki se uporablja predvsem v sodobnih arhitekturnih slogih.

0
Dolga življenjska doba -Brez korozije
0
Odporna na ogenj
0
Odporna na poškodbe toče
0
Možnost popolnega recikliranja

Referenčni objekti