Skip to content Skip to footer

trapez t40

Profilirano pločevino METALKO T4 odlikuje izredna nosilnost pri velikih obremenitvah in je na voljo v standardni trapezni izvedbi z najvišjim in najmočnejšim valjem ter z dodatnimi ojačitvami v spodnjem območju profila, ki ustvari lepši estetski učinek in dodatno okrepi kritino. Kritina je cenjena tudi med projektanti saj ima dobre tehnične lastnosti kot so trajnost in nosilnost.

Jeklena strešna kritina T4 je primerna za pokrivanje minimalnih naklonov (od 4⁰ dalje) za vse vrste objektov: hiše, hale, gospodarska poslopja, nadstreški, lope kot tudi za fasade, stene strope in celo ograje.

Kritina je enostavna in hitra za montažo, odporna na močan veter in točo in je dobavljiva tudi s filcem, ki preprečuje nastanek kondenza.

 

Dolžino posameznih plošč lahko prilagodimo strani, dolžine od 0,5m pa vse do 13m.  Kritina se pritrjuje s posebnimi vijaki s tesnilno glavo in jahačem v zgornjem območju profila kritine.

Poleg kritine vam podjetje Metalko nudi tudi vse ostale kleparske izdelke kot so; obrobe, slemenjaki, snegolovi, žlebovi, pritrdilni material…

Tehnični podatki

Dolžina modulov: po naročilu

Širina plošče: 1050 mm

Širina pokrivanja: 1000 mm

Minimalni naklon: 4 °

NAVODILA ZA MONTAŽO STREŠNE KRITINE METALKO TRAPEZ T4

Strešna kritina oblike TRAPEZ T4 se polaga na letve z razmikom 0,4 m do 0,8 m, pravokotno na spodnji rob strehe.

Kritina se pritrjuje v zgornjem območju profila s pomočjo trapeznih jahačev ter s vijaki z tesnilom cca 4 kos/m2. Vse nastale opilke pri vrtanju lukenj za vijake je potrebno očistiti iz kritine, ker se v nasprotnem primeru vžrejo v mehko barvo. V primeru uporabe samoreznih vijakov je potrebno opilke ki nastanejo pri samem vrtanju  spihati preden se vijak do konca pričvrsti.

Rezanje je dovoljeno le s kleparskimi škarjami in žago, ki omogoča hladen rez. Kritine ne režemo s kotnim brusilnikom z rezalko za kovino, ker se rezalni rob močno segreje in lahko pregreje cink.

Na spodnji strani protikondenzni filc regulira vlago in preprečuje kapljanje. Pri montaži kritine je potrebno, da se nanos filca na spodnjem robu odreže za del, ki sega čez prvo letev, prav tako je potrebno paziti, da je prekrivni val tisti na katerem ni filca. S tem preprečimo kapilarni vlek vlage.

Barve strešne kritine

Na voljo imamo standardne RAL barve: 8019, 7016, 3009, 9006, 9002.

Rdeča

RAL 3009

Atracit

RAL 7016

Rdeča

RAL 8019

Siva

RAL 9002

Siva

RAL 9006

Opomba * – možnost barvnega odstopanja. Original barvni vzorec si lahko pogledate v naši prodajno-proizvodni enoti v Štorah.

0
Dolga življenjska doba -Brez korozije
0
Odporna na ogenj
0
Odporna na poškodbe toče
0
Možnost popolnega recikliranja

Referenčni objekti