Skip to content Skip to footer

METALKO valovita SINUS 18 z in brez odtisa

Cenovno zelo ugodna kritina sinus 18 je lahka pločevinasta strešna kritina, ki se lahko uporablja tudi kot fasadni oz. zidni panel.
Izdelana je iz jeklene vroče cinkane barvne pločevine. Zaradi gostote simetričnih valov je izredno močna in odporna proti vremenskim neprilikam npr. toča, sneg, veter.

Zaradi možnosti prekritja preko dveh valov je primerna  za pokrivanje minimalnih naklonov od 7° pa vse do 90°.  Uporablja za pokrivanje vseh vrst objektov: hiše, hale, nadstreški, gospodarska poslopja, hlevi,  lope…

Kritina se izdeluje od kapa do slemena in sicer v željenih dolžinah do cm natančno, kar pomeni, da ni nepotrebnega rezanja in odpada pločevine. Njene odlike so tudi enostavna in hitra montaža.

Kritina je primerna tudi za hitro zamenjavo salonitnih plošč saj se kritina enostavno privijači na obstoječo podkonstrukcijo.

Poleg kritine so vam na voljo vsi dodatni elementi za streho npr. veterne obrobe, slemenjaki, žlote, žlebovi, pritdilni material…

Kritino sinus 18 je mogoče dobiti z dodatno oblogo filca, kar preprečuje nastanek kondenza in ji obenem nudi dodatno zvočno in toplotno izolacijo.

Kritina je izdelana iz jekla iz Evropskih jeklarn. Pocinkana je z 275g/m2 cinka, ter več slojev kvalitetnih barv.

Tehnični podatki

Sinus 18 brez odtisa
Sinus 18 z odtisom

Dolžina modulov: po naročilu

Širina plošče: 1100 mm

Širina pokrivanja: 1050 mm

Minimalni naklon: 7 °

NAVODILA ZA MONTAŽO STREŠNE KRITINE METALKO SINUS 18

Strešna kritina oblike SINUS 18 se polaga na letve z razmikom 0,4 m do 0,6 m, pravokotno na spodnji rob strehe.
Kritina se pritrjuje v zgornjem valu profila s pomočjo vijakov s tesnilom cca 5 kos/m2. Vse nastale opilke pri vrtanju lukenj za vijake je potrebno očistiti iz kritine, ker se v nasprotnem primeru vžrejo v mehko barvo. V primeru uporabe samoreznih vijakov je potrebno opilke ki nastanejo pri samem vrtanju spihati preden se vijak do konca pričvrsti.
Rezanje je dovoljeno le s kleparskimi škarjami in žago, ki omogoča hladen rez. Kritine ne režemo s kotnim brusilnikom z rezalko za kovino, ker se rezalni rob močno segreje in lahko pregreje cink.
Na spodnji strani protikondenzni filc regulira vlago in preprečuje kapljanje. Pri montaži kritine je potrebno, da se nanos filca na spodnjem robu odreže za del, ki sega čez prvo letev, prav tako je potrebno paziti, da je prekrivni val tisti na katerem ni filca. S tem preprečimo kapilarni vlek vlage.

Barve strešne kritine

Na voljo imamo standardne RAL barve: 8019, 7016, 3009, 9006, 9002.

Rdeča

RAL 3009

Atracit

RAL 7016

Rdeča

RAL 8019

Siva

RAL 9002

Siva

RAL 9006

Opomba * – možnost barvnega odstopanja. Original barvni vzorec si lahko pogledate v naši prodajno-proizvodni enoti v Štorah.

SINUS 18 FASADA

Pogosto je prava umetnost, da neopazen objekt opremite z eleganco, ki bo vzbudila pozornost. Metalko Sinus 18 profil, izdelan v obliki valjev, projektom dodajo nove možnosti oblikovanja s sprejemljivimi stroški. Privlačen valovit profil se lahko na smer profila izvede vzdolžno in tudi prečno.

Uspešni arhitekti pogumno ustvarjajo novosti in iščejo spremembe. Sinus 18 valoviti fasadni profil je optično privlačen in sodoben, kar dokazuje tudi z različnimi možnostmi polaganja. Odlično se poda tudi v kombinaciji z lesenimi fasadami.

Sinus 18 valoviti profil daje zgradbi povsem individualen videz. Visoka kakovost materiala in skrbna izvedba zagotavljata vaše dolgoletno zadovoljstvo z izbiro fasade. Na voljo tudi v perforirani izvedbi.

SINUS 18 OGRAJNI PROFIL

Valoviti profil SINUS 18 se zaradi svoje robustnosti odlično obnese tudi kot ograjni profil.

0
Dolga življenjska doba -Brez rjvenja
0
Odporna na ogenj
0
Odporna na poškodbe toče
0
Možnost popolnega recikliranja

Referenčni objekti